Strävan

Kenny Dahlström är mannen bakom Strävan. Det här är egentligen inte en regelrätt blogg utan han driver någon typ av företag med inriktning på kost, hälsa och mental träning. Nu är han träningsmetoder antagligen ingenting som faller en dam i smaken egentligen men för en lite yngre publik så är han sannolikt en av de bästa att vända sig till. För den lite äldre publiken som fortfarande drömmer sig tillbaka ungdomens glansdagar så får hans pumpade muskler, lätt brunbrända kropp och estetiskt placerade tatueringar kroppen att pirra så som den inte gjort sen vi för första gången såg Sean Connery i rollen som den omåttligt stilige Agent 007.

Kenny, eller Strävan som jag väljer att kalla honom är en inspiration, ett muskelpaket och en auktoritet när det kommer till just träning och hälsa. Han håller föredrag och seminarier och han är också personlig instruktör. Det kanske inte är en helt dum idé att anlita honom som personlig tränare och låta hans kraftfulla händer guida min näpna kropp. Strävans filosofi menar att en god hälsa har sin grund i både kroppen och själen och han fokuserar på fyra block, där alla är lika viktiga för att nå den ultimata hälsonivån. Blocken är fysisk träning, mental träning, återhämtning, sömn och vila samt kosthållning.

Vi i Sverige är ganska välinformerade när det kommer till kost och hälsa relativt andra länder. Trots det är vi totalt sett ganska dåliga. Strävan är det inte. Han är otroligt duktig. Dessutom så är han väldigt aktiv på youtube och instagram och man kan följa hans strävan på många olika sätt. Han laddar upp träningsvideos och med jämna mellanrum får vi också se hur han tänker i köket vilket är otroligt lärorikt. Han förtjänar verkligen ett besök.