Välkommen till LeBlog!

Hej!

Kul att se att just du hittat hit, ja precis, du! Eftersom du är här så antar, och hoppas, jag att du letar efter någon rolig blogg att läsa på nätet. Det är nämligen lite roligt det här med bloggar. Exakt vad det är som är så roligt med dem är svårt att sätta fingret på då alla bloggar är unika och ingen är riktigt den andre lik. Bloggar skrivs av allt från några av landets mest kända och ledande personligheter i olika branscher till den där unga ensamstående mamman eller flickan som är lite utanför i skolan men som är jätteduktig på att spela piano osv. En blogg kan vara ett sätt för folk att komma ut med information, fakta och statistik om lite vad som helst, det kan också vara ett sätt för folk att prata av sig och fungera som terapi där helt enkelt öppnar sig och delar med sig om sina erfarenheter och känslor och på så sätt hanterar de svårare stunderna i livet.

Vi har också bloggar som informerar om en hel hög olika saker. Några av de mest populära och mest besökta bloggarna i Sverige är modebloggar där någon tjej skriver om vilka kläder och vilket smink hon använder och vad man bör använda för att vara riktigt inne och häftig. Det finns människor som är väldigt duktiga och uppfinningsrika i köket som delar med sig av sina bästa mattips.

Kort och gott, det finns bloggar för nästan allting. Det svåra är att hitta dessa. Det här är LeBlog kommer in i bilden. I bloggen här så rekommenderar jag och min man bloggar som vi hittar och som är bra, underhållande eller läsvärda av andra anledningar. Så förhoppningsvis ska även du kunna hitta någon blogg du gillar med min hjälp.

I första hand så kommer den här sidan att handla om andra bloggar. Att läsa bloggar är för mig ett större nöje än att skriva om mig själv. Med det sagt så håller jag det ändå inte allt för osannolikt att det ändå kanske kommer att komma ett eller ett par inlägg om just mig och min dag. Lite egocentrerad måste man ändå få vara.

Om oss

En väldigt kort presentation känner jag mig ändå manad att bjuda er på. Min tjuriga gubbe skriver här ibland. Men det är i huvudsak jag som skriver. Och “jag” är en dam som har vandrat ganska många steg på den här jorden. Min exakta ålder låter vi vara osagd men om vi nu ponerar att kvinnor faktiskt är som fina viner, så är jag ett av de dyraste i systembolagets sortiment. I mina yngre dagar var jag ganska äventyrslusten tills en dag då mina föräldrar satte mig ned, spände blicken i mig och förklarade att det inte passade sig för en ung flicka att bete sig som jag gjort. På min tid satte man sig inte gärna upp mot sina föräldrar och det blev raka vägen till skolbänken för min del. Jag utbildade mig till lärarinna och jobbade sedan som det i hela mitt yrkesverksamma liv. Det kanske roligaste som kan hända en gammal lärarinna är att stå i affären och handla när det plötsligt kommer fram en främmande människa, dock ändå så bekant och säger något i stil med: Nej men hej Anita! Fram kommer då en av de gamla eleverna man haft som tyvärr lämnat tankarna sedan många år tillbaka. Att nu få se denna vuxna människa, vars liv jag fått vara med att forma är en märklig känsla. Det händer inte allt för ofta men glädjande nog så visar det sig alltid att den blyga eller lite stökiga eleven från skoltiden vuxit upp och blivit ett riktigt fin man eller kvinna.

Det är så vår tid på jorden fungerar. Jordens tid står så gott som still, medan människornas rasar förbi i en ofantlig takt. Det känns som att det inte var speciellt länge sedan jag var den där unga flickan som såg min gamla magister, övervägde om jag skulle gå fram och hälsa eller ej. Nu, efter vad som känns som några ögonblick, är det jag som är den gamla lärarinnan som mina gamla elever överväger om de ska hälsa på.